Lamps

It may sound like a small matter to find a light source for the lamp in the living room, but there is actually a big difference in the light emitted by the different bulbs, not to mention the energy consumption. Lighting is an important but often overlooked part of interior design and an excellent tool for creating atmosphere and eye-catcher in a room. Whether you are looking for a soft light source for the living room or a fluorescent lamp for the garage, we can help.

On this page you will find everything in light sources: LED bulbs, halogen and incandescent bulbs, energy-saving bulbs, compact tubes with pins, steam lamps and fluorescent lamps.

At Bels, we carry a large selection of light sources at the web's most attractive prices - and with cheap day-to-day delivery, if you order before 17.00 (14.30 Friday). We sell for both private and business.

Lyskilder til alle formål

Den rette lyskilde kan ændre stemningen i et rum og skabe optimale arbejdsbetingelser i for eksempel køkkenet, over skrivebordet eller i værkstedet. Derfor er det på ingen måde ligegyldigt, hvilke lyskilder du vælger. Generelt bør du vælge en lyskilde, der understreger rummets funktion. For eksempel er LED-spots velegnet til især køkkenet og badeværelset, fordi de giver et klart og godt arbejdslys, samtidig med at de bruger minimal elektricitet. På den måde sparer du både strøm og slipper for at skifte pærerne i tide og utide - køkkenet og badeværelset er trods alt nogle af de rum i huset, vi opholder os mest i. Til fjernsynsstuen eller soveværelset, hvor vi slapper af efter en lang arbejdsdag, er en varm og blød lyskilde derimod velegnet. Ofte kan det også være en god ide at blande diffust lys fra en lofts- eller gulvlampe og koncentreret lys fra en mindre lampe i et rum for at skabe variation, oplyse mørke kroge og fremhæve fine detaljer i boligindretningen. Det kan imidlertid være en jungle at finde de rette lyskilder på nettet, ikke mindst fordi udbuddet vokser dag for dag. Hos Bels har vi taget et valg om kun at føre artikler fra anerkendte producenter. Det har vi først og fremmest gjort af hensyn til dig, så du frit kan vælge mellem vores mere end 50.000 artikler uden at bekymre dig om kvaliteten. Alle lyskilder har en begrænset levetid, men det betaler sig som regel at investere i en pære i god kvalitet. Den både holder længere og afgiver et bedre lys. For at gøre det nemmere for dig at navigere rundt på siden og finde den eller de lyskilder, du skal bruge, har vi inddelt vores sortiment i en række relevante kategorier. Her på siden finder du alt inden for LED, halogen og glødepærer, energisparepærer, kompaktrør, damplamper og lysstofrør. Bestiller du inden kl. 17.00 (fredag 14.30), modtager du din bestilling næstkommende hverdag. Husk at du altid har 14 dages returret, når du handler hos os.

Hvilken lyskilde bør jeg vælge? - Forstå energimærkningen

A+, W, lm, K, Ra, h. Hvad betyder de forskellige mærkninger på emballagen egentlig? Det kan være svært at gennemskue, hvis ikke du har stået i situationen før. Når først du ved, hvilke tal og bogstaver du skal være særligt opmærksom på, er det dog forholdsvis nemt at vælge den rette lyskilde. I Europa har vi de sidste mange år haft en energimærkeordning på alle hårde hvidevarer, elartikler og lyskilder, som skal gøre det nemmere for forbrugeren at gennemskue, hvor energivenlig og energieffektiv det enkelte produkt er. At vælge en energivenlig lyskilde er både et hensyn til miljøet og på længere sigt en besparelse for dig. De mest energieffektive lyskilder er mærket med energimærke A eller A+. LED-pærer er set ud fra flere aspekter den mest energivenlige type pære. De bruger langt mindre strøm end for eksempel halogener og har en levetid på op til 10-15 år. Til sammenligning skal en halogenpærer udskiftes ca. hvert andet år. Andre pærer kommer dog næsten op i samme energiklasse. Sparepærer og lysstofrør ligger for eksempel i energiklasse A til B. Energiklassen beregnes udelukkende ud fra energieffektiviteten, det vil sige lumen pr. watt. Når du skal ud og købe nye lyskilder kan det dog også være en god idé at se på de øvrige mærkninger:

  • lm står for lumen og angiver lyskildens lysstyrke. Jo højere lumenværdi, desto mere lys udsender pæren.
  • K står for Kelvingrader og angiver pærens farvetemperatur. Jo højere tal, desto koldere lys. 2.7003.000 Kelvin er varmt lys, som egner sig godt til fjernsynsstuen eller en hyggekrog. 3.500-4.000 Kelvin er hvidere lys, som minder mere om dagslys.
  • Ra angiver lyskildens evne til at gengive farver på en skala fra 0 til 100. Lyskilder til indendørs brug bør have en Raværdi på mindst 80. Dagslys har en Ra-værdi på 100.
  • h står for hours og angiver pærens levetid. I gennemsnit er pæren tændt 3 timer om dagen, det vil sige 1000 timer om året.

Hvorfor vælge energisparepærer?

Miljøvenlig belysning er fremtiden og har for længst vundet indpas i danske hjem. Det er et sted alle kan gøre en forskel for klimaet grundet lavere produktions- og forbrugsomkostninger og sundere materialevalg. Der er flere gode grunde til at købe energisparepærer til dine lamper derhjemme eller i virksomheden.  Du får det bedste af to verdener, nemlig lysstofrørets energi kombineret med glødepærernes bekvemmelighed. Denne konstruktion gør energisparepærer anvendelige til såvel det praktiske orienteringsmæssige lys som hyggebelysningen i dit hjem. Samtidig opfylder de behovene for effektiv og behagelig belysning på arbejdspladsen især hotel-, restaurations- og butiksmiljøer, hvor lyset er tændt i længere perioder.  Energisparerpærer findes i blød hvid, naturlig eller dagslys og udformet i stav- eller spiralform, så de passer i de gængse typer lamper. Du får mellem 6 – 15 gange længere levetid på dine pærer, svarende til 6000 – 15.000 timer - spar væsentligt på husholdningsbudgettet, slip for besværet med at skifte pærer jævnligt og skab bedre indeklima.  

loader
Loading...